Afgelopen zondag 15 mei vond pas de eerste wedstijd van het jaar plaats. Dit was de eerste en beste gelegenheid  om de Golfer en Golfster van 2021 bekend te maken.

Helaas konden afgelopen jaar 2 qualifying wedstrijden wegens slecht weer niet worden gespeeld en ook niet worden ingehaald (Emilia van Nassau & St. Nicolaasga Beker).
Het eindklassement werd hierdoor bepaald door de beste 5 scores van 6 wedstrijden, verspreid over het hele jaar.  Zoals gebruikelijk worden alleen scores vanaf 30 stablefordpunten meegeteld.

Golfster van het jaar 2021 = Christine Bardsley
Golfer van het jaar 2021     = Hans Geurten

Voor beiden was dit hun eerste keer!  Zoals op de foto te zien is ontvingen beiden een gegraveerd  bord & ‘n heerlijke fles wijn. Verder zullen ze “vereeuwigd” worden met het plaatsen van hun namen op de borden in het clubhuis.

Met 3 maandbeker overwinning won Christine met “overmacht” het klassement met 194 voor Mayke van Vliet (162) en Jelma Steenhuis (136). Ze deed dit ook nog eens met een gemiddelde score 38,8 –  de hoogste ooit gemaakt.
Gemiddeld deden er per wedstrijd 10 dames mee t.o.v. 13 in 2019.

Bij de heren was de gemiddelde deelname 25 t.o.v. 34 in 2019. Mede hierdoor was er meer strijd.
Achteraf kun je stellen dat Hans Geurten dankzij 1 slag heeft gewonnen. In de allerlaatste wedstrijd behaalde hij 30 punten, waardoor zijn totaal uitkwam op 175. Hierdoor bleef hij Chris Vermaat (162) en Kees Goetstouwers (144) voor.