Afgelopen weekend zijn op zaterdag 26 en zondag 27 juni de matchplay clubkampioenschappen gespeeld. Mede door het goede weer van de afgelopen 3 weken lag de baan er in topconditie bij.

Vooral de greens waren bijzonder mooi, snel (stimp 8-9) en eerlijk.
Als deelnemer realiseren we ons soms niet het werk wat vooraf verricht wordt door de greenkeepers. Beide dagen al om 05:00 in de baan om de pinposities aan te passen en de greens nog 1x maaien en schoonblazen. De greenkeepers verdienen een groot complement voor hun inzet!

Dames :
Zaterdagmiddag speelde 6 dames hun voorronde waarvan de beste 4 de halve finales zouden spelen.
Zondagochtend werd de eerste halve finale gespeeld door Nicole Duikers vs Gerte Roelofs. Het spel van Nicole was erg degelijk en zonder fouten waardoor ze met 7/6 de wedstrijd won.
De tweede halve finale was tussen Tatiana Klinkert en Mayke van Vliet. Beiden speelden vorig jaar ook tegen elkaar in een van de halve finales. Deze keer met een andere uitslag: winst voor Mayke op hole 16 met 3/2!

De finale tussen Nicole en Mayke was lange tijd in evenwicht en altijd spannend. Na hole 17 stond Nicole 1 up en was er maar een opdracht voor Mayke: hole 18 winnen voor een play-off. Dit lukte haar echter niet en hierdoor werd Nicole met 2/0 de kampioene 2021 (haar 2e titel na die van 2019).

Heren:
Met 9 van de 16 finalisten met een single handicap beloofde dit weer een spannende kampioenschappen te worden, met een zeer hoog spelniveau. 6 hiervan zouden ook de kwart finales halen! Toch zouden de halve finales niet door de als vooraf favorieten bestempeld spelers gespeeld worden.

Zaterdagochtend werden 2 van de 8 wedstrijden vroeg beslist en 4 wedstrijden tussen holes 16-18. De overige 2 wedstrijden pas ná een play-off op hole 19. Kris Harpal won van Louis Kersten en Jan van Lubeek van Chris Lelieveldt.

Van de kwart finales zaterdagmiddag waren 2 wedstrijden snel klaar na 12 & 13 holes. Van de overige 2 wedstrijden won Kris Harpal op hole 16 van Hans Geurten met 4/2 en ging Jan van Lubeek op herhaling. Wederom een play-off, ditmaal tegen Harrie Peters die hij ook wist te winnen.

Zondagochtend werden de halve finales gespeeld door:
Wim Wouterse vs Kris Harpal en René Looijschelder vs Jan van Lubeek.
Beiden wedstrijden werden met 2/1 gewonnen op hole 17 door Wim en René (die hiermee voor het eerst de finale zou spelen).

In de finale speelde Wim erg steady met goede spel rondom de greens. Hierdoor stond René onder druk om gelijkwaardig partij te geven. Maar de spanning van zijn eerste finale en het spelen van een vierde ronden in 2 dagen was net iets te veel gevraagd. Op hole 15 Wim werd terecht kampioen!

Zoals te zien is op de foto bovenaan de pagina werden de finalisten verblijdt bekers, cadeau bonnen en een prachtig bos bloemen van Burggolf. Het was wel jammer dat deze niet werden uitgereikt door een vertegenwoordiger van Burggolf aangezien het “hun” clubkampioenschappen zijn.

De wedstrijdcommissie feliciteert beide kampioenen van De Berendonck: Nicole Duijkers & Wim Wouterse!