Op zondag 19 mei trapten we het wedstrijdseizoen af met de Zoetermeer Beker, waarbij 17 golfers deelnamen in categorie 1 en 18 golfers in categorie 2. Ondanks de voorspelde regen konden alle golfers het droog houden, hoewel er wat gedonder op de achtergrond te horen was.

Deze Maandbeker telt weer mee voor het Maandbekerklassement, waarbij de vier beste scores uit de zes Maandbekers worden meegenomen in het klassement.

Er werd een neary geplaatst op hole 6 en 11. Op hole 11 was dit een hele uitdaging vanwege de moeilijke vlagpositie, maar uiteindelijk lag Gerte Roelofs het dichtst bij de hole. Op hole 6 plaatste Sooin Kim het balletje keurig nabij de hole.

In categorie 2 scoorde Sooin Kim een mooie 39 punten, maar Stef Roskam werd overtuigend de winnaar met een ongelofelijke 44 punten. In categorie 1 waren er maar liefst vier golfers met 74 slagen. Op basis van de playing handicap werd Jan van Lubeek tweede. Simon Provoost won de Zoetermeer (wissel)beker met 68 slagen. Als eersten mochten ze allebei de golfhanddoek van de wedstrijdcomissie als prijs in ontvangst nemen.

Per abuis werd Mayke als 2e aangeduid echter bij het hertellen van de scores, bleek Jan van Lubeek alsnog 2e te zijn op basis van de playing handicap. Vandaar dat Mayke op de foto staat en Jan niet.