Inmiddels zijn 4 van de 6 geplande maandbekers gespeeld en aangezien de beste 4 scores het eindklassement bepalen kan er een eerste serieuse analyse worden gemaakt. Maar er is zeker nog niets beslist en kan iedereen die 2 of 3 keer heeft gespeeld met de laatste 2 maandbekers het gehele klassement op zijn kop zetten. Over 2 weken, op 7 september, wordt de Purmerend Beker gespeeld!

Categorie 1:

16 deelnemers hebben 3 of 4 wedstrijden gespeeld. In het netto klassement heeft Hans Geurten met 304 slagen 1 slag voorsprong genomen op Marian Kuijpers. Frank Roelofs heeft afgelopen keer niet gespeeld en valt meteen buiten de top-10. Maar hij zal ongetwijfeld met zijn 4e maandbeker een sterke come-back maken. Als hij wederom zijn gemiddelde score speelt, komt hij ook uit op 304 slagen. Mocht Fons van Broekhoven zijn gemiddelde score spelen in zijn 4e wedstrijd dan blijft hij onder de 300 slagen!

In het bruto klassement blijft Mayke van Vliet met 363 slagen de voorlopige leider. Om aan te geven dat hier nog alles mogelijk is zouden de eerste 3 spelers met maar 3 wedstrijden (Fons, RenLavasier en Frank van Gaal) onder de 360 blijven als ze nog 1 wedstrijd spelen met hun gemiddelde score tot nu toe!

Categorie 2:

Hierin hebben 13 deelnemers 3 of 4 wedstrijden gespeeld. Christophe de Pauw (134) heeft de leiding overgenomen van Sooin Kim (109). Tussen hun in staat Bart van Riessen met 111 punten. Ook hier hebben alle speler met 3 wedstrijden nog een goede kans op een podium plaats.

De uitslagen van de maandbekers tellen samen met nog 3 andere qualifying wedstrijden ook mee voor het eindklassement van golfster/golfer van het jaar (GvJ)

De 2 resterende maandbekers zijn:

• Purmerend Beker : Zaterdag 7 september 9 uur

• St. Nicolaasga Beker : Zondag 6 oktober 9 uur

Met vriendelijke groet,

De wedstrijdcommissie