Zondag 27 augustus is het prestigieuze Berendonck Ryder Cup toernooi gespeeld door 8 teams met ieder 8 spelers. Een mooi toernooi waarin 6 Europesche teams (Frankrijk, Holland, Ierland en IJsland) streden tegen de Verenigde Staten (California, Texas, Alaska en Hawaï) om de Ryder Cup wissel trofee.

Uiteindelijk ging de overwinning naar Europa met 73 tegen 55 voor Verenigde Staten. De winnaars kregen tijdens het price giving dinner (57 deelnemers) de winnaarsmedailles omgehangen en de verliezen konden een deelnemersmedaille in ontvangst nemen. De beste teams per land werden niet vergeten. Hawaï scoorde voor Verenigde Staten 23 punten en Holland 24 punten voor Europa. De wisseltegel ging voor het overall best scorende team naar Holland.

De eervolle vermelding voor het team die het meest gedaan had om hun teamland/-staat te presenteren werd gewonnen door Frankrijk (Les Blues) door op te komen met de Marseillaise en de teamtafel te versieren met stokbrood, kaas en wijn en andere Franse folklore.

Voorafgaande aan het diner hebben de teams ook een Ryder Cup kennis quiz voorgelegd gekregen die in een shoot-out gewonnen werd door Alaska.

Als afsluiting van deze mooie dag is op hole 18 een groepsfoto gemaakt met de deelnemers.

We kijken terug op een mooie toernooidag.