24 Deelnemers zijn gestart voor de Peter Scholtz trofee. Allemaal hoopten we dat we droog in het clubhuis zouden komen dit is echter niet gelukt. We hebben onweer en regen gehad en sommigen hebben wel een half uur in de schuilhutten doorgebracht. Helaas hebben 5 spelers de wedstrijd vanwege het weer afgebroken.

Het is uiteindelijk een gedenkwaardige dag geworden. Marianne Scholtz heeft conform de traditie de winnaar gehuldigd. Zij memoreerde het gedachtengoed van haar man Peter, die strokeplay de meest zuivere vorm van de golfwedstrijd vond. Om hogere spelers ook een kans te geven èn duikboten te ontmoedigen, bedacht hij een correctie op de handicap van 75%. Deze keer varieerde de netto uitslag van 71 tot 95 slagen.

Er zijn meerdere birdies gescoord en zelfs een eagle. De birdies zijn gemaakt door Karen van Dam, Frans Martens, Kris Harpal, Simon Provoost en Herman Kroezen op hole 7.

Frank van Gaal heeft zelfs een eagle gemaakt op hole 9. Zijn 2e shot was meer dan 120m dus het leek wel een hole in one!

Er waren twee neary’s uitgezet. Hole 11 voor de dames is gewonnen door Gerte Roelofs.

De neary voor de heren op hole 17 was voor Hans Geurten. Hij was de enige die op de green was beland.

De longest was op hole 10. Mayke van Vliet sloeg de bal het verste voor de dames en Frank Roelofs voor de heren.

De Peter Scholtz trofee is gewonnen door Mayke van Vliet met netto 71 slagen. Kris Harpal volgde met een mooi resultaat van 73 slagen en Frank Roelofs werd 3e met netto 77 slagen.

Verder is zeker nog vermeldenswaardig dat Hudy Rijken over de 1e 9 holes een gelijke score aan Mayke had namelijk netto 36 slagen. Echter Hudy heeft het spel na de regen niet hervat.