Wedstrijdreglement Greensome Kampioenschappen 2024

Tijdens de Greensome Clubkampioenschappen speelt men een koppelwedstrijd over 1 of 2 dagen volgens  een pouleschema zonder handicap verrekening. Inschrijfgeld voor deelname aan de GS bedraagt € 3,00 p.p. (€ 6,00 per koppel).

 

Informatie/Reglement  

  1. Ieder koppel met individueel maximaal handicap 40 kan zich voor de Greensome Kampioenschappen inschrijven. Bij overinschrijving (incl. reserves) hebben spelers met de lagere handicap voorrang. Inschrijving sluit zondag 26 mei om 24:00 uur. Als handicap wordt genomen die op dat moment geldt.
  2. Het is toegestaan om als “mix” koppel in te schrijven, d.w.z. dame/heer. Indien er maar aan de maximale handicap voldaan is.
  3. Bij inschrijving, en evt bij plaatsing voor de volgende ronde, is men verplicht deel te nemen aan het kampioenschap. Sanctie bij niet verschijnen: als bij no-show en uitsluiting van het volgende kampioenschap.
  4. Het maximaal aantal deelnemers aan de Kampioenschappen is 32 (16 teams).
  5. Bij een gelijk aantal wedstrijdpunten in de eindstand van de poulewedstrijden beslist het totaal aantal matchpunten. Is dit gelijk dan beslist de onderlinge uitslag. Is dit ook gelijk dan beslist het totaal aantal gewonnen holes van alle wedstrijden. Is dit ook gelijk, dan beslist het saldo van het aantal gewonnen en verloren holes van alle wedstrijden. Daarna het totaal aantal gewonnen holes in het onderlinge resultaat. En vervolgens het saldo van het aantal gewonnen en verloren holes in het onderlinge resultaat. Ten slotte beslist het lot.
  6. De kampioenschappen worden gespeeld over 9 holes in de spelvorm Matchplay. De eerste ronde zullen er in 4 poules van 4 teams het tegen elkaar opnemen conform de loting zoals deze is verricht op zaterdag 27 mei, waarbij de nummer 1 en 2 door zullen gaan naar de kwartfinales.  Na de poulefase is er een afvalsysteem.
  7. Indien het aantal koppels inclusief eventuele kampioenen lager is dan 16, dan zal er met een zgn.”bye” systeem worden gewerkt.
  8. Indien er vanwege ziekte of blessure personen, die zich ingeschreven hebben, afzeggen voor donderdag 30 mei  24.00 uur, dan neemt de volgende van de plaatsingslijst de plaats in. Indien de afzegging hierna plaatsvindt, heeft/hebben de tegenstander(s) van dit koppel een bye. Afzegging is ten alle tijden als koppel. Men kan dus niet iemand als plaatsvervanger aanwijzen.
  9. Ronde 1 (de poulefase) zal worden gespeeld op zaterdag 1 juni 2024, waarna op zondag 2 juni 2024 de kwartfinale – halve finale en finale zal worden gespeeld. De wedstrijd om de 3e/4e plaats komt te vervallen.
  10. Tijdens het kampioenschap is er een referee aanwezig in de vorm van de wedstrijdleiding, deze heeft een referee achter de hand voor evt overleg. Regel 34-2.
  11. Binnen 5 minuten na de starttijd arriveren betekent verlies van de eerste hole. Meer dan 5 minuten na starttijd arriveren betekent diskwalificatie. Regel 6-3. 
  12. Het gebruik van een handicart is niet toegestaan.
  13. Het gebruik van een caddie is toegestaan conform regel 6.4. De caddie dient zich te melden bij de wedstrijdleiding. Caddies mogen zich niet mengen in discussies over regels, of welke zaak dan ook, met de tegenstander noch met hun caddie.
  14. Mocht een wedstrijd gelijk eindigen (m.u.v. de poulewedstrijden) dan wordt de wedstrijd beslist door een sudden death play-off:
    Zondag 4 juni: op hole 18, 15, 16, 17, 18 enz.
  15. Op basis van Regel 14-3 R&A Golfregels 2016-2019 heeft de Wedstrijdcommissie voor alle door haar georganiseerde clubwedstrijden een Plaatselijke Regel vastgesteld die spelers toestaat hulpmiddelen te gebruiken die uitsluitend afstand meten. Bij deze wedstrijden mag een speler afstanden bepalen met een apparaat dat uitsluitend afstanden kan meten. Indien een speler tijdens een vastgestelde ronde een apparaat gebruikt dat ontworpen is om ook andere gegevens te bepalen die zijn spel zouden kunnen beïnvloeden (bijv. helling, windsnelheid, temperatuur) overtreedt hij Regel 14-3, waarvoor diskwalificatie de straf is, ongeacht of die extra functie werkelijk is gebruikt.
  16. Bij onvoorziene omstandigheden beslist de Commissie.

Wij wensen u een plezierig kampioenschap toe.

De Wedstrijd Commissie