WC – Finale Onderlinge Matchplay – Categorie 1

Ook dit jaar was de belangstelling groot voor de onderlinge matchplay kampioenschappen met handicap verrekening. Voor het eerst en met groot succes, gezien de reacties van de deelnemers

waren er dit jaar 3 categorieën. 0-14- 14,1-28 en 28-36.

Hierdoor was het een stuk spannender met de onderlinge wedstrijden omdat het meer gelijkwaardig was. Spelers hoefden elkaar niet meer dan 10 slagen te geven. Eerdere jaren waren dit er soms 18.

Voor beide niet leuk. Door de 3 categorieën was dit verleden tijd.

Vanaf medio augustus speelde de 8 nummers 1 & 2 van elke poule in een afval race de 16e finales.

Aan de ene kant van het schema oa. Wilco, Harrie, Otto en Chris Lelieveldt

Aan de andere kant van het schema oa. Ray, Tatiana, Wim, en Kris Harpal.

Twee verassende finalisten. Chris Lelieveldt die eerst Harrie Peeters, vervolgens in de halve finale van Otto Hubrechtse won met 4/2 . De andere verrassende finalist Kris Harpal.

Gezien de weersverwachting voor zondag werd , in onderling overleg, de finale tussen Chris en Kris vervroegd naar afgelopen zaterdagochtend. De dag begon miezerig met veel dauw op de baan en veel wind. Hierdoor was het lastig spelen voor beide spelers. Desalniettemin stond het na 12 holes gelijk. Omdat op hole 10 was begonnen was hole 4 uiteindelijk de 13e hole. Hier kwam Kris Harpal 1 up.

Op hole 5 kreeg Kris Harpal een slag en deze gebruikte hij ook om op 2 up te komen. Met een put van zeker 10 meter enigszins aan de harde kant viel deze pardoes voor par in de hole waardoor de par put van Chris Lelieveldt overbodig werd. Deze dreun kwam Chris niet meer te boven, want ook hole 6 en 7 gingen naar Kris Harpal, en daarmee de terechte kampioen van 2020! Gefeliciteerd Kris!